Weer en klimaat in New York

amerika vlag

In New York kunnen de temperaturen door het jaar heen flink verschillen, van hete zomers tot koude winters tot (ver) onder het vriespunt met de nodige sneeuw. Op deze pagina lees je meer over het weer en het klimaat van New York.


Lees verder

Over het klimaat van de staat New York

New York is een staat in Amerika. New York is gelegen in het Noordoosten van Amerika en is een van de meest bezochte toeristische trekpleisters in Amerika. In New York heersen er 3 verschillende klimaat soorten. Het zuidoosten van New York beschikt over een warm zeeklimaat(hierbij hoort ook Long Island). Wanneer je New York in gaat krijg je te maken met een landklimaat, hier variëren de temperaturen van warm tot matig. Wanneer je ten Noorden gaat van New York zul je te maken krijgen met een wat koudere temperatuur, dit komt voornamelijk door het zeeklimaat dat er heerst.

Wat is de beste periode voor een citytrip New York?

Als u een citytrip New York wilt maken is het aangeraden om rond de zomer periode te gaan. De zomers zijn tijdens een citytrip New York in het algemeen heerlijk warm. De ligging van New York zorgt ervoor dat er bijna geen invloeden zijn van buitenaf, zoals de zee enz. Eens in de 20 tot 30 jaar bereiken orkanen New York, hier hoeft u zich dus niet echt zorgen om te maken.

Disclaimer

Het weer informatie dat wordt gegeven over New York in dit artikel is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld, alleen kunnen wij van citytrip-newyork.be niet garanderen dat u ook zulke temperaturen zult krijgen als u een citytrip New York neemt. Alle informatie zijn gemiddelde van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. Het weer heeft geen geheugen en biedt nooit garantie!