Bronx Zoo

amerika vlag

Bronx Zoo is een populair dagje uit voor New Yorkers en toeristen. De dierentuin ligt in de gelijknamige woonwijk: The Bronx en biedt plaats aan talloze dierensoorten. Lees meer over de dierentuin en koop voordelig biljetten op deze pagina!


Lees verder

De Bronx Zoo dierentuin ligt in de wijk Bronx in het Bronx park. Met een grootte van 107 hectare is het de grootste stads dierentuin van de Verenigde Staten, dat mag ook wel, want er wonen maar liefst 4000 dieren! De dierentuin is open sinds 1899 en heeft sindsdien zijn naam bekend gemaakt, want er is veel te beleven! Een bezoek aan dit dierentuin garandeert u een spannende, avontuurlijke en vooral leuke tijd! Al overtuigd? Ga dan naar één van onze aanbieders voor meer informatie.

Dieren in de Bronx Zoo New York

De dierentuin heeft ruim 4000 dieren verdeeld onder 265 diersoorten. Deze dieren leven allemaal in hun eigen plekje langs de Bronx River. Aan deze rivier zijn de natuurlijke leefgebieden van de dieren nagemaakt, zodat u een goed beeld krijgt van de echte leefomgeving van de dieren.

Attracties in de Bronx Zoo

In deze dierentuin in New York zijn verschillende attracties. Ééntje hiervan is de ‘Tiger mountain’ , dit is het leefgebied van verschillende soorten tijgers. Dit, in Russische stijl, gemaakte gebied laat goed zien hoe de tijgers in het wild leven, want de tijgers krijgen echt vlees te eten en gedragen zich net zo als in het wild. Verder kunnen kinderen hier verschillende spelletjes doen, zoals een veldtocht waar kinderen meer leren over de tijgers. Ook zijn er poolberen!

Ook is er de ‘Congo gorilla forest’. Dit nagemaakte regenwoud laat u Zuid-Afrika beleven in het echt! Hier vindt u de originele planten die ook in Zuid-Afrika groeien en 20 gorilla’s! In deze attractie kunt u ook op de boomtoppen uitkijken over het gebied in een speciaal wachthuisje.

Madagaskar! In dit gebied speciaal gewijd aan het eiland Madagaskar kunt u meer te weten komen over dit eiland. Hier leven de originele dieren en planten. Verschillende dieren die hier leven zijn: lemuren en krokodillen.

De wild Afrika monorail is één van de mooiste attracties in deze dierentuin. Met deze monorail zweeft u over een gebied ingericht op Afrika. Hier ziet u: antilopes, Afrikaanse herten en olifanten. Deze dieren leven langs de rivier, in een leefgebied ingericht op Afrika.

Een citytrip New York boeken om zo een bezoekje te brengen aan de Bronx Zoo?

In de dierentuin zijn verder nog andere leuke evenementen georganiseerd, zoals: dolfijnen- en roofvogel shows en 3D films over het leven in het water. Ook zijn er grote speeltuinen voor de kinderen en kunnen de volwassenen genieten van een drankje op het terras. Ga naar één van onze aanbieders voor meer informatie over deze dierentuin.