Shopping New York

amerika vlag

New York is The City That Never Sleeps en heeft enorm veel te bieden. Tijdens en citytrip door New York zal je dan ook keuzes moeten maken in wat je wel en niet gaat doen. Een bezoek aan bekende bezienswaardigheden als het Vrijheidsbeeld en Central Park zijn zeker aan te raden. Trek echter ook een dagje uit voor shopping in New York, want New York is een van de beste shopping-steden ter wereld!


Lees verder

Shoppen in New York? Dit zijn de leukste wijken & mogelijkheden!

New York is een van de mode-hoofdsteden van de wereld. Elke designer of bekend kledingmerk heeft dan ook één of meerdere vestigingen. Omdat de stad zo enorm groot is zijn er meerdere goede gebieden om te shoppen. Wij hebben enkele interessante shopping locaties in New York voor jou op een rijtje gezet.

Fifth Avenue

Fifth Avenue is een van de beroemdste straten van de stad. Daarnaast is het ook de duurste winkelstraat ter wereld qua huurprijzen, per vierkante meter betaal je €11.000 per jaar.
Boek direct vliegtickets naar New York om te gaan shoppen in Fifth Avenue!
Elke gerespecteerde modemerk heeft een mooie winkel of Fifth Avenue. Denk bijvoorbeeld aan Versace, Guccy, Bulgari en Dolce & Gabanna. Er zijn echter ook minder bekende merken vertegenwoordigd op Fifth Avenua. Shoppen op Fifth Avenue is in veel gevallen onbetaalbaar. Toch is het heel leuk om in deze straat mensen te kijken en te genieten van alle mooie winkels en boetiekjes. Ook het Empire State Building en het Metropolitan Museum of Art (The Met) zijn hier gevestigd.

Shopping op Times Square

Times Square staat vooral bekend om de grote neon-reclames en enorme beeldschermen. Toch zijn er op Times Square ook een aantal interessante winkels te vinden. De vestiging van Toys“R”Us hier is op zijn minst indrukwekkend te noemen. Deze enorme speelgoedwinkel bestaat uit meerdere verdiepingen en is enorm groots opgezet. Niet alleen kinderen, maar ook volwassenen kijken hier hun ogen uit.
Een andere opvallende winkel op Times Square is de winkel van M&M’s. Elke kleur en smaak van het bekende snoepmerk is hier te verkrijgen. Alle soorten M&M’s worden tentoongesteld in hoge glazen kasten. Daarnaast zijn er vele unieke collectors items te koop in deze M&M’s store.

Macy's in New York

Warenhuizen New York

New York heeft enkele van de grootste en bekendste warenhuizen ter wereld. Het grootste warenhuis is Macy’s. Macy’s verkoopt bijna alles wat je maar kunt denken. Alle grote merken zijn vertegenwoordigd op het gebied van kleding en elektronica. Let wel op dat Macy’s enorm groot is en het soms ook erg druk kan zijn, vooral voor en tijdens de feestdagen.
Een ander groot warenhuis in New York is Bloomingdale’s. Dit warenhuis mag je zeker niet overslaan wanneer je gaat shoppen in New York. Bloomingdale’s staat er vooral om bekend hun producten mee te geven in kleine bruine zakjes. Dit is iconisch geworden voor het bedrijf en alleen al rondlopen met een zakje van Bloomingdale’s heeft een ‘cool’ imago.
Naast alle bekende winkelstraten en warenhuizen heeft New York nog veel meer te bieden op shopping gebied. In bijna elke straat zitten meerdere winkels gevestigd. Vaak vind je dezelfde soort winkel vlak bij elkaar.