Central Park

amerika vlag

Central Park is een publiek park in het centrum van Manhattan en een van de meest bezochte bezienswaardigheden onder toeristen. Waarom is dit park zo populair, hoe groot is het en wat kun je er allemaal doen? Lees hier alles over Central Park!


Lees verder

De grootte van het Central Park

Het Central Park strekt over maar liefst 4 kilometer en heeft veel bezienswaardigheden om te ontdekken. De aanleg van dit prachtige park heeft maar liefst 16 jaar geduurd en in die tijd zijn er maar liefst 500.000 bomen en planten geplant. Het park bevat prachtige door mens ontworpen meren, vele leuke wandelweggetjes, ijsbanen, mooie open vlaktes, sportvelden en nog veel meer! Ook is het park een veel bezochte plaats voor vogels die even tot rust willen komen van hun lange trektocht. Hiervan kunt u het meest genieten als de auto’s verbannen worden rond 7 uur.

Bezienswaardigheden in het Central Park van New York

In het Central Park zijn vele bekende bezienswaardigheden te ontdekken. De bekendste bezienswaardigheid in het Central park is het Metropolitan museum of Modern Art. Dit museum wordt erkend als een van de meest invloedrijke museum in de wereld en is een bestemming die u niet zou mogen missen als u in het Central Park bent.
Ook vindt u in het Central Park het prachtig Belvedere Castle, wanneer u dit kasteel van een afstandje ziet is het al een moment om niet te vergeten. Ook zijn er nog kleine dierentuintjes te vinden en natuurlijk nog veel meer kleinere bezienswaardigheden zoals een kermis of the Diary. Dit kunt u allemaal zelf ontdekken als u een Citytrip New York neemt!

Wilt u het Central Park van dichtbij zien?

Dan raden wij van citytrip-newyork.be u aan om bij onze reisaanbieders te gaan vergelijken. Wij hebben alle reisaanbieders die een citytrip naar New York aanbieden voor u op een rij gezet. Hierbij kan onder andere het prachtige Central Park van New York ontdekt worden!