Top 10 Bezienswaardigheden in New York

amerika vlag

Het immense New York is voor menig toerist te groot om in korte tijd echt goed te bezichtigen. Maar welke plekken mag je dan tijdens een leuke citytrip echt niet missen? We nemen je graag mee in deze top 10 met bezienswaardigheden in New York!


Lees verder

De 10 hotspots tijdens een leuke trip naar New York!

Het is niet gemakkelijk om te beslissen hoe u uw tijd gaat doorbrengen in de Big Apple. Met zo veel dingen te zien en te doen, waar moet je beginnen? Deze top-tien lijst van must-see bezienswaardigheden in New York City is een goede plek om te beginnen.

Statue of Liberty vrijheidsbeeld

1. Het Vrijheidsbeeld

Het Vrijheidsbeeld is een van de meest populaire bezienswaardigheden in New York en geen reis naar de Big Apple is compleet zonder een bezoek aan de iconische structuur.
Het Vrijheidsbeeld, officieel genaamd Liberty Enlightening the World, werd opgebouwd uit brons en werd gegeven aan de Verenigde Staten door Frankrijk in 1885 als een symbool van vrijheid en het feest voor de Verklaring van de Onafhankelijkheid van Amerika.
Het Vrijheidsbeeld staat permanent op Liberty Island, in de monding van de rivier de Hudson in de haven van New York, daar is hij ingenomen om vroeger duizenden immigranten te ontvangen uit Europa en Afrika. Het Vrijheidsbeeld is neergezet om vrijheid, onafhankelijkheid en Amerikaanse waarden te symboliseren en is een attractie niet te missen door iedereen die een Citytrip New York maakt.

Empire State Building

2. Empire State Building

Het Empire State Building is misschien wel de meest beroemde wolkenkrabber in de wereld en een van de grootste bezienswaardigheden van New York. Het is al in tal van Hollywood-blockbusters en een bepalend symbool voor de stad. Het werd geopend op 1 mei 1931 en is een must-see voor elke bezoeker van New York – vraag het maar aan een van de 10.000 tot 20.000 mensen die een bezoek aan het gebouw brengen elke dag!

Het observatorium, gelegen op de 86e verdieping, 1050 voet (320 meter) boven de drukke straten van de stad, biedt een onovertroffen uitzicht over New York. Het biedt een panoramisch uitzicht vanuit een glas omsloten paviljoen en van de omringende buitenlucht promenade.

Het gebouw biedt een verscheidenheid aan attracties voor de bezoekers; observatorium tours 365 dagen per jaar, dag en nacht, regen of zonneschijn geven een adembenemend uitzicht op Manhattan en daarbuiten. Er zijn ook twee restaurants, een sushi-bar, drie coffeeshops, een drogist, een Hallmark-kaart winkel, een postkantoor en twee banken, als ook de beroemde New York Skyride virtual-reality bioscoop en diverse kunsttentoonstellingen.

Times Square

3. Times square

Times Square is niet echt een plein, het is meer een wijk, begrensd door 6th Avenue en 9th Avenue en aan 39 en 52 street, en is een van de grootste bezienswaardigheden van New York. Oorspronkelijk heette het Longacre Square, maar in 1904, toen de New York Times Company verhuisde, kreeg het de naam die we allemaal kennen vandaag de dag. Kort daarna, in 1907, is Times Square begonnen met haar New Year’s Eve traditie.

Madison Square Garden

4. Madison Square Garden

New York’s Madison Square Garden wordt ook wel “The Most Famous Arena in de wereld” genoemd. Het is een 20.000 zitplaats grootte arena gelegen bovenop het Pennsylvania Station in New York op 7th Avenue tussen 31e en 33e Streets. Gebouwd in 1968, de huidige arena is de vierde in een lijn van Madison Square Garden, de faciliteit is de thuisbasis van de New York Knicks en New York Liberty basketbal teams en de New York Rangers hockeyteam. Bovendien organiseren de arena gastheren meer dan 600 evenementen per jaar, waaronder concerten, congressen, award shows, de NBA, en het Ringling Bros Barnum Bailey Circus.

Verenigde Naties

5. Verenigde Naties HQ

Het hoofdkwartier van de Verenigde Naties is gelegen op een terrein van 18 hectare langs de East River in New York City. De thuisbasis van de internationale organisatie, de Verenigde Naties, de markante glazen “secretariaat” gebouw domineert de New York stadscentrum horizon. Het gebouw, geopend in 1951, werd direct populair bij toeristen en blijft een van de meest populaire bestemmingen in New York te zijn.

American Museum of Natural History

6. American Museum of Natural History

Gelegen aan Upper West Side van New York City, het American Museum of Natural history blijft een van ’s werelds belangrijkste natuurhistorische collecties en onderzoeksfaciliteiten. Het heeft veel onderzoekers van wereldklasse aangetrokken over haar geschiedenis en vandaag trekt een breed scala van bezoekers uit alle lagen van het leven. Het is een genot voor gasten jong en oud, en de enorme omvang van de exposities betekent dat er altijd iets nieuws te zien.

Central Park in New York

7. Central Park

Central Park is de achtertuin van Manhattan – in een stad met hoogbouw appartementen met een dichte bevolking, dit 843 hectare grote oase is een plek om een ​​wandeling te maken, een boek lezen, een concert bijwonen, en nog veel, veel meer. Meer dan 25 miljoen mensen bezoeken het park elk jaar, waardoor het de meest bezochte park is in de Verenigde Staten. Met vier miljoen bomen, struiken en planten, wat neerkomt op 1500 soorten, Central Park heeft iets voor elke bezoeker. In aanvulling op de enorme Great Lawn en andere groene tuinen, het park beschikt over een aantal kunstmatige meren, twee ijsbanen, mijlen van wandel-en fietspaden, een dierentuin, een wildreservaat en playparks meerdere kinderen.

Wall Street

8. Wall Street

Wall Street, een smalle straat in Lower Manhattan tussen Broadway en de East River, en was de eerste permanente thuisbasis van de New York Stock Exchange. Het was ook de eenmalige hoofdkwartier voor alle grote banken en makelaarskantoren in de Verenigde Staten. Terwijl de makelaars sindsdien verhuisd zijn naar andere delen van het financiële district van New York, New Jersey en Connecticut, de term, “Wall Street” is nog steeds het synoniem voor de Amerikaanse financiële markten.

Brooklyn Bridge

9. Brooklyn Bridge

Waarschijnlijk een van de meest herkenbare bezienswaardigheden in New York, de Brooklyn Bridge is de oudste hangbrug in de Verenigde Staten en met  6016 meter lang, een van de langste ook. Bij de opening in 1883, nadat hij in aanbouw was voor bijna 14 jaar, was het de langste wereld brug. Het overspant over de East River en Manhattan en Brooklyn districten en koppelt New York.
In de loop der jaren, heeft het verkeer over de Brooklyn Bridge onder paarden, karren, verhoogde treinen en trams evenals voetgangers en auto’s, maar deze dagen zijn alleen auto’s, fietsers en voetgangers toegestaan.

Carnegie Hall

10. Carnegie Hall

Deze prachtige en akoestisch perfecte concertzaal, of beter gezegd, drie concertzalen, is de gastheer van meer dan 50.000 gebeurtenissen in zijn lange geschiedenis. Vandaag is het volledig gerestaureerd en zo mooi als altijd, Carnegie Hall verwelkomt bezoekers naar drie concertpodia, een museum, en fascinerende archieven. Naast het kijken naar optredens, kunnen bezoekers van Carnegie Hall de faciliteit op rondleidingen, onder het podium, kleedkamers, en repetities bekijken met een tour.
Kijk ook is hier voor meer informatie over vliegtickets naar New York.