Staten Island

Staten Island

amerika vlag

Staten Island is misschien wel de minst “ontdekte” borough, en zeker het minst bezocht. Neem de gratis veerboot vanaf het zuiden van Manhattan, en ga genieten van een heerlijk stukje New York. Het is het dunst bevolkte gedeelte van New York, terwijl het ook nog eens het verste van het centrum afligt. Toch groeit de bevolking van Staten Island gestaag, vooral sinds de opening van de Verrazano-Narrow Bridge.


Lees meer
Staten Island Ferry

Het stadsdeel van uitersten
Staten Island wordt wel gezien als een stadsdeel van uitersten, waar je van alles kunt beleven. Erg mooi is de koloniale wijk, met oude huizen en de oudste kinderschool van de USA.

South Beach
South Beach, is het strand waar veel New Yorkers in de warme maanden te vinden zijn, en ook voor liefhebbers van Tibetaanse kunst is Staten Island een echte aanrader. In het Jacques Marchais Museum of Tibetan Art, gevestigd in een gebouw dat erg veel weg heeft van een authentiek Tibetaans klooster, kan je de grootste collectie Tibetaanse kunst vinden buiten Tibet.

De Staten Island Ferry is overigens de leukste manier om naar Staten Island te reizen, waarbij de Ferry ook nog eens gratis is. Ook de Staten Island Zoo is een aanrader, met een grote collectie reptielen, een echt tropisch regenwoud, een Afrikaanse savanne, een typisch Amerikaanse kinderboerderij en een groot Aquarium.