Madison Square

Direct naar de aanbiedingen?

Op zoek naar aanbieders voor deze reis? Citytrip-NewYork.be heeft de beste aanbieders voor deze reis geselecteerd.

De aanbieders zijn betrouwbaar en hebben scherpe prijzen, bekijk en vergelijk ze daarom snel!

Bekijk alle aanbieders
Connections New YorkBooking.com hotelssunjetsStedentrips LogoExpedia ReizenjetairE-Bookers

Madison Square gardens

Tijdens je citytrip aan New York ga je uiteraard The Statue of Liberty bekijken of naar Braodway. Maar je mag zeker niet vergeten om Madison Square Gardens aan te doen. De New Yorkers noemen dit centrum ook liefkozend ‘The Gardens’ of ‘MSG’. Het is een groot hallen complex (met plaats voor 20.000 toeschouwers) met vele doeleinden, zoals sport, muziek en conventies.

Sport op het Madison Square Gardens

Het stadion is de thuishaven van de New York Knicks (basketbal) maar ook van de New York Rangers (ijshockey). Daarnaast worden er bokswedstrijden gehost en zijn er menig worstelwedstrijden gehouden. Maar misschien is het stadion nog wel bekender dankzij de vele sterren die erin hebben opgetreden, zoals Queen, The Rolling Stones, Michael Jackson en Elvis Presley – om maar een paar namen te noemen. Daarnaast worden er vaak conventies gehouden of beurzen.

Nog meer sport en horeca gelegenheden!

Als je dan toch in New York bent, probeer dan eens een basketbalwedstrijd in Madison Square Gardens mee te pikken. Mocht dit niet lukken, dan is het mogelijk om The Garden ook gewoon te bezichtigen. Je kunt er heerlijk eten in diverse horecagelegenheden, maar ook rondleidingen volgen. Daarnaast kun je er naar het theater of een filmpje pakken in de moderne bioscoop.

new york knicks

Wist je dat?

Wist je dat deze Madison Square Gardens het vierde gebouw is dat deze naam mag dragen? In 1879 werd er een soort circustent gebouwd aan Madison Square waardoor het gebouw deze naam kreeg. In 1890 werd het gebouw gesloopt en werd er een nieuwe neergezet, op dezelfde locatie. De derde The Garden zag in 1925 het levenslicht op een nieuwe plek, namelijk het kruispunt van 50th Street en 8th Avenue. In 1969 werd de huidige Madison Square Gardens gebouwd. Deze is goed bereikbaar omdat het boven Pennsylvania Station en het kruispunt van 33rd Street en 7th Avenue is gebouwd. Deze The Garden biedt ruimte voor 20.000 toeschouwers voor sport- en muziekevenementen. De geschiedenis van The Garden is overigens in het gebouw opgenomen.

Voor meer bezienswaardigheden in New York kunt u onze top 10 bekijken

Over ons: Citytrip-Newyork.be

Citytrip-NewYork.be is opgezet om het klanten makkelijker te maken te navigeren tussen meerdere aanbieders en aanbiedingen. Samen met andere reisbureaus hebben wij een website gemaakt die het gemakkelijk maakt te navigeren tussen de vele citytrip New York mogelijkheden die er zijn.

Post a Comment

Your email is never shared. Required fields are marked *

*
*