Madison Square Garden

amerika vlag

Een basketbal of ijshockey wedstrijd van dichtbij beleven in New York? Madison Square Garden is de thuishaven voor twee sportteams in New York, eveneens is de plek in gebruik als centrum voor conferenties. Lees direct meer!


Lees verder

Tijdens je citytrip aan New York ga je ongetwijfeld The Statue of Liberty bekijken of naar Broadway. Maar je mag zeker niet vergeten om Madison Square Garden aan te doen. De New Yorkers noemen dit centrum ook liefkozend ‘The Gardens’ of ‘MSG’. Het is een groot hallen complex (met plaats voor 20.000 toeschouwers) met vele doeleinden, zoals sport, muziek en conventies.

Sport op het Madison Square Garden

Het stadion is de thuishaven van de New York Knicks (basketbal) maar ook van de New York Rangers (ijshockey). Daarnaast worden er bokswedstrijden gehost en zijn er menig worstelwedstrijden gehouden. Maar misschien is het stadion nog wel bekender dankzij de vele sterren die erin hebben opgetreden, zoals Queen, The Rolling Stones, Michael Jackson en Elvis Presley – om maar een paar namen te noemen. Daarnaast worden er vaak conventies gehouden of beurzen.

Nog meer sport en horeca gelegenheden!

Als je dan toch in New York bent, probeer dan eens een basketbalwedstrijd in Madison Square Garden mee te pikken. Mocht dit niet lukken, dan is het mogelijk om The Garden ook gewoon te bezichtigen. Je kunt er heerlijk eten in diverse horecagelegenheden, maar ook rondleidingen volgen. Daarnaast kun je er naar het theater of een filmpje pakken in de moderne bioscoop.

Wist je dat?

Wist je dat deze Madison Square Garden het vierde gebouw is dat deze naam mag dragen? In 1879 werd er een soort circustent gebouwd aan Madison Square waardoor het gebouw deze naam kreeg. In 1890 werd het gebouw gesloopt en werd er een nieuwe neergezet, op dezelfde locatie. De derde The Garden zag in 1925 het levenslicht op een nieuwe plek, namelijk het kruispunt van 50th Street en 8th Avenue. In 1969 werd de huidige Madison Square Garden gebouwd. Deze is goed bereikbaar omdat het boven Pennsylvania Station en het kruispunt van 33rd Street en 7th Avenue is gebouwd. Deze The Garden biedt ruimte voor 20.000 toeschouwers voor sport- en muziekevenementen. De geschiedenis van The Garden is overigens in het gebouw opgenomen.
Voor meer bezienswaardigheden in New York kunt u onze top 10 bekijken