Empire State Building

amerika vlag

New York van grote hoogte bekijken? Volgens vele is het uitzicht vanaf The Empire State Building het beste van de hele stad! Dit gebouw met een hoogte van 381 meter is niet voor niets een van de populairste attracties van de stad. Lees meer over de geschiedenis en hoe je voordelige tickets kunt boeken!


Lees verder

De Empire State Building is een van de meest bezochte bezienswaardigheden door toeristen in New York. Dit maar liefst 102 verdiepingen hoge gebouw bevindt zich in Manhattan en is een gebouw die u niet mag missen tijdens een Citytrip New York. De Empire State Building is voor maar liefst 40 jaar het hoogste gebouw in de wereld geweest en staat al overeind sinds 1931, maar waarom is dit gebouw nou een veel bezochte bezienswaardigheid in New York? Lees snel door en leer meer!

Waarom is de Empire State Building zo bijzonder?

De Empire State Building staat het meest bekend om zijn rol in de veel bekeken film King Kong, maar de Empire State Building heeft nog meer rollen gespeeld. Zo komt het voor in meerdere Media omstandigheden waaronder:

  • Godzilla de film
  • De film Independence day
  • Pink Floyd heeft bovenop het Empire State Building een lichtshow gegeven
  • Docter Who een hele bekende serie
  • Gossip Girl
  • En nog veel meer waaronder verschillende boeken en andere films!

Fans van deze films of boeken hebben vaak de reden om het verhaal van dichtbij te bekijken, maar is het Empire State building ook nog interessant voor mensen die geen interesse hebben in deze films of verhalen? Het antwoord is JA! Ten eerste kunt u bovenin het gebouw van een prachtig uitzicht genieten over heel New York. Ook is het aangeraden naar de verdieping te gaan als het nacht is, hierbij zult u ontdekken hoe slapeloos New York nu echt is. Alleen al voor dit uitzicht is het Empire State Building een bezoekje waard! Vlakbij het Empire State Building bevindt zich Central Park. Dit park is ook zeker een kijkje waard tijdens u Citytrip New York!

Empire State Building van dichtbij bekijken?

Vergelijk dan de mogelijkheden bij ons Citytrip New York aanbieders. Als onze reisaanbieders zijn zorgvuldig uitgekozen op prijs, kwaliteit en betrouwbaarheid. Wacht dus niet langer en ga naar onze reisorganisatie pagina en ontdek de aanbieders!