Brooklynn bridge

Direct naar de aanbiedingen?

Op zoek naar aanbieders voor deze reis? Citytrip-NewYork.be heeft de beste aanbieders voor deze reis geselecteerd.

De aanbieders zijn betrouwbaar en hebben scherpe prijzen, bekijk en vergelijk ze daarom snel!

Bekijk alle aanbieders
Connections New YorkBooking.com hotelssunjetsStedentrips LogoExpedia ReizenjetairE-Bookers

Brooklyn bridge

Niets is leuker dan er met z’n allen gezellig op uit te gaan om nieuwe dingen te bewonderen. Als je hier van houdt is een citytrip echt wat voor jouw. Zo zie je nog eens wat van de wereld en natuurlijk vooral wat van de mooie steden op die wereld. Er gaat letterlijk een wereld open voor je. Tijdens zo’n reis is de kans groot dat je heel wat grote en indrukwekkende bruggen tegen zal komen. Wie kiest voor een citytrip in New York zal zeker eens langs de Brooklyn bridge moeten gaan.

Praktische informatie over Brooklyn bridge

Deze brug die over de East River gaat is inmiddels alweer 130 jaar oud. Zijn enorme lengte was goed voor een wereldrecord. Het resultaat mag er ook wel zijn, want de bouw was al 13 jaar voor de opening begonnen. Niet voor niks is het één van de grootste technische bouwwerken van de negentiende eeuw. Wat gelijk opvalt zijn de twee stenen torens waar de kabels aan hangen. Die torens zijn 84 meter hoog waardoor het in de tijd van de bouw één van de hoogste gebouwen van de hele stad was. Je moet wel zin hebben in een wandeling als je er over heen wil lopen. De brug heeft namelijk een lengte van 1,8 kilometer. Wie van één van de torens naar de andere wil lopen heeft een minder grote afstand te ”overbruggen”. In dat geval ben je namelijk 486 meter onderweg. Genoeg bijzonderheden dus om een kijkje te gaan nemen. Het is leuk om bij deze bijzondere brug te zijn en om er naar te kijken. Let maar eens op of de Brooklyn bridge vanaf een ander punt van de stad al te zien is! Je zult hem spotten in het zuidelijke deel van de stad.

Wat valt er nog meer te ontdekken tijdens een citytrip New York?

Gemakkelijk kan je dit gigantische bouwwerk samen met bijvoorbeeld Central Park en de Empire State Building in het rijtje plaatsen van wat je echt niet mag missen als je in New York bent. Naast de Brooklyn bridge zijn er namelijk nog een stuk of 9 bruggen te vinden in New York. Ook de liefhebbers van tunnels hoeven niet teleurgesteld te worden. 13 brengt voor hun in dit geval geluk, want dat is het aantal tunnels wat de stad telt. Genoeg geweldige ervaringen voor jong en oud dus.

Bekijk ook is onze top 10 bezienswaardigheden lijst

Over ons: Citytrip-Newyork.be

Citytrip-NewYork.be is opgezet om het klanten makkelijker te maken te navigeren tussen meerdere aanbieders en aanbiedingen. Samen met andere reisbureaus hebben wij een website gemaakt die het gemakkelijk maakt te navigeren tussen de vele citytrip New York mogelijkheden die er zijn.

Post a Comment

Your email is never shared. Required fields are marked *

*
*