Wall Street

amerika vlag

Wall Street is het financiële centrum van New York, met name de wereldberoemde New York Stock Exchange is hier gevestigd. Wellicht herken je deze buurt wel uit de wereldberoemde film met Leonardo DiCaprio, The Wolf of Wallstreet. Lees verder om alles te weten over het kloppende financiële hart van van New York City!


Lees verder

Waal Straat

Zoals je waarschijnlijk wel weet zijn vele straatnamen te danken aan de invloed van Nederlanders, zo ook Wall Street. De eerste Nederlanders die hier aankwamen noemden deze straat Waal Straat. Maar de straat heeft zijn naam ook op een andere manier verkregen. De Nederlanders bouwden een muur in deze straat die maar liefst 4 meter hoog was. Tevens was de muur kilometers lang, van kustlijn naar kustlijn. De muur diende ter verdediging. Tegenwoordig worden veel financiële zaken afgehandeld in deze straat.

Tegenwoordig

De straat wordt gedomineerd door mannen in pak die zaken willen doen, of aan het doen zijn. Er wordt veel gehandeld en geïnvesteerd. Natuurlijk wordt er ook winst geboekt, want dat is waar het uiteindelijk om gaat. Tegen de tijd dat de avond valt veranderd het aanzicht op straat. de skaters nemen hun plek in. Deze straat is zeer geliefd bij de skaters. Zij kunnen diverse stunts uit halen op alle, bankjes, richeltjes en trapjes die er te vinden zijn. Het is leuk om overdag een kijkje te nemen in het drukke financiële centrum. Terwijl de avond ook zeer zeker de moeite waard is om de skaters met hun stunts te bekijken.

Op Wall Street en dan?

In de straat is een groot stierenbeeld te vinden, dat zeker de moeite waard is om eens te bekijken. Het stierenbeeld werd geplaatst in 1989 om de mensen te herinneren aan positiviteit, dit gebeurde naar aanleiding van de beurscrash in 1987. Het moest de mensen moed en kracht geven om weer door te gaan. Je kunt je ook aanmelden voor een tour waarbij allerlei interessante dingen over deze bijzondere straat worden verteld.

Waar moet ik nog meer heen?

New York kenmerkt zich door de vele bezienswaardigheden die er zijn. Neem ook eens kijkje bij Empire State Building, het Vrijheidsbeeld, Central Park, Times Square enz.